ADIYAMAN BESNİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 TEOGS-LYS Tercih Danışma Merkezi Çalışmalarını Tamamladı

2015 TEOGS-LYS  Tercih Danışma Merkezi Çalışmalarını Tamamladı
2015 TEOGS-LYS  Tercih Danışma Merkezi Çalışmalarını Tamamladı

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Ticaret Meslek Lisesi)  2015-YGS-LYS ve TEOG sınavına giren öğrenciler için Tercih Danışma Merkezi kuruldu. Konu ile ilgili Besni İlçe Milli Eğitim  Müdürü Neşet YAZAR“2015-YGS-LYS sınavında başarılı olan öğrencilerimizin doğru  tercih yapmalarını sağlamak amacıyla Müdürlüğümüz tarafından Besni Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda Tercih ve Meslek Danışmanlığı alanında uzman olan 10 (On) Rehber Öğretmenden bir ekip oluşturduğunu söyledi. Bireylerin sınav başarısının çok önemli olduğunu vurgulayan yazar, önemli olanın sınav başarısına paralel bir yerleştirme başarısının yakalanabilmesidir dedi. Bu amaçla profesyonel bir Rehberlik ve Tercih Danışmanlığının şart olduğunu söyledi.

Yazar; “2015-YGS-LYS Tercih Danışma Bürosunun 6 Temmuz – 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Ticaret Meslek Lisesi) hizmet verdiğini ve 545 (Beş yüz kırk beş) öğrenciye tercih danışmanlığı yapıldığını ifade etti.

Aynı şekilde TEOG sınavına giren 335 (Üç Yüz Otuz Beş)öğrencinin de üst öğrenim kurumu olan ortaöğretim kurumlarına yönlendirme işlemi yapıldı.

Özellikle İlçe olarak 1.Teogs ile 2. TEOG sınavları arasında anlamlı bir fark olduğunu ve bir sıçrama yaşandığını vurgulayan Neşet Yazar,eğitim sürecinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti. Tercih danışma sürecinde ve öncesinde öğrencilerimize verimli ders çalışmadan eğitsel rehberliğe, mesleki tanıtımdan sınav kaygısıyla baş etmeye kadar her  türlü konuda destek veren rehber öğretmenlerimize de  ayrıca teşekkür etti.

 

 

Korupınar Mah. Vusta Sk. No17/B 02300 Besni ADIYAMAN - 90 416 318 19 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.