ADIYAMAN BESNİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı


 İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı, Müdürlüğümüz SODES Kültür Toplantı Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Neşet YAZAR ‘ın Başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan SERTPOLAT, Bayram CANLI, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Etaullah ASLAN, Jandarma Komutan Vekili Arif BEKAR ve Komisyon üyelerinin katılımı ile toplantı yapıldı.

 

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı yılda 2 defa ( Ağustos ve Ocak ayı ) olmak üzere  düzenli olarak Komisyon Başkanının çağrısıyla gerektiğinde olağanüstü toplanabileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR:” Yaygın Eğitime daha çok önem verilmesi, imkanlarımız çok iken maalesef başvuruda bulunanların sayısı yetersiz kurs açamıyoruz. Vatandaşlarımıza işyeri açma belgesi vb. kurs bitirme sertifikası veremiyoruz. Ancak istek olduğu takdirde her türlü kurs açılacaktır. Kurs açılma talebi olursa Halk Eğitimi Merkezine yönlendirilmesi özellikle İlçemizde okuma yazma bilmeyenlerin ve ilçemizde ikamet eden geçici koruma altındaki Yabancı Uyruklu öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezine yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Okullarımızdan mezun olmuş ve olacak öğrencilere yönelik YGS, LYS Kursları ilçemiz Halk Eğitimi Merkezimizde de kurslar açılmaktadır.” Dedi

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR konuşmasının ardından toplantı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda;"İlçe Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri çerçevesinde açılacak kursların planlanması  YGS-LYS Kursları,Sosyal, Kültürel ve Sportif Kurslar, Mesleki ve Teknik Kurslar,Okuma-Yazma Kursları2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında işbirliği ile açılacak kursların planlanması,okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde açılacak kurslar,Yerel İşbirliği çerçevesinde (Resmi-Özel Kurumlarda) verimliliği sağlayan ve istihdam arttırıcı kursların planlanması,ilçemizdeki yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik kurumlar arası işbirliğinin sağlanması ve açılacak kursların belirlenmesi, Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim faaliyetleri konularının ele alınması ile devam etti.

 

12-09-201712-09-201712-09-2017

 

 

 

Korupınar Mah. Vusta Sk. No17/B 02300 Besni ADIYAMAN - 90 416 318 19 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.