İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri TEOG sınavı olması sebebiyle öğleden sonra gerçekleşti.
Kutlama programı Mehmet Akif ERSOY Fen Lisesi Müdür yardımcıları Feridun TÜRKMENOĞLU,Murat ÖZDÜMER,Aysun KARAKUŞ İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR´ı makam odasında ziyaret ederek öğretmenler günü kutlaması ile başladı.
Akabinde saat:15:00 da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulması ve akabinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması sonrası akşam saat 19:00 da İlçemiz Şehit EREN KUPAL Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılacak programa geçildi.
Saat 19:00 da başlayan programa Besni Kaymakamı Sn. Çağlayan KAYA, Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK,İlçe Jandarma Komutanı Ferhat AYDIN,İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, öğretmenler ve misafirler katıldı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR;
"
Sayın Kaymakamım, Değerli meslektaşlarım ve sevgili misafirler,
Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlerine şekil veren, her çeşit meslek erbâbının yetişmesine öncülük yapan, eriyen ve etrafını aydınlatan bir mum gibi, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren
bir grubu, öğretmenleri hatırlayacağımız bir günü kutluyoruz.
İlim öğrenmenin ve öğretmenin faziletini Kur’an’ın ilk mesajlarında da, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’ in emsalsiz sözlerinde de bulan Müslümanlar; tarihin her döneminde HOCA-TALEBE münasebetini BABA-OĞUL münasebetinden ve muhabbetinden öteye götürmesini bilmiştir.
Hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru bile mukaddes bilen bir ruh, tarihte lâyık olduğu yeri almış, değeri bulmuştur. Büyük İskender’e : “ Hocana mı, babana mı daha çok hürmet edersin?” diye sorduklarında hiç düşünmeden “Hocama” diye cevap verince sebebi sorulmuş. O : “Çünkü, babam beni gökten yere indirmiş, hocam beni yerden göğe çıkarmaya çalışmaktadır.” Cevabını vermiştir.
Sevgili Peygamberimizin:
“İlim, kadın-erkek bütün Müslümanlara farzdır.”
“Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz.”
“İlim, Çin’de bile olsa alınız.”
“Kıyâmet gününde, insanlardan nefsinde en şiddetli pişmanlık duyanı, dünyada mümkün olduğu halde ilim tahsil etmeyen kimse ile , ilim öğrettiği kimse ilmiyle amel ederken, kendisi, ilmiyle amil olmayan kimsedir.”
“Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol, yahut da bunları seven ol; beşincisi olma, helak olursun.” Hadis-i Şerifleri öyle bir teşvik unsuru olmuştur ki, Müslümanlar Dünya medeniyetine, islâma hakkıyla sadakat gösterdikleri asırlarda damgalarını hiç silinmemek üzere vurmuşlardır.
“Ben muallim olarak gönderildim” buyuran Peygamberimiz (S.A.V); İlk insan ve ilk peygamber olan Âdem (A.S) ‘den beri gelen bütün peygamberlerin, Nebi ve Resullerin toplumlardaki asli fonksiyonları olan ÖĞRETMENLİK olgusunu ön plana çıkarıyordu. Evet, Peygamberler toplumların ilk öğretmenleri olmuştur ve insanlık tarihine kültür ve medeniyet adına ne gelmişse onların öncülüğünde gelmiştir. Bu anlamda, Hz. Adem (A.S) , ziraatçılığı; Hz. Nuh (A.S), gemi yapımını; Hz. İdris (A.S), terziliği; Hz. İbrahim (A.S), inşaatçılığı; Hz. Davut (A.S) demir işlemeciliğini ; Hz. İsâ (A.S), hekimliği getirmişlerdir.
Her insanın olumlu ve olumsuz özellikleri olabilir. Toplumda hiçbir insan, bir öğretmen kadar kendine özen göstererek nefsine hoş gelecek, canının çektiği fakat, yanlış örnek olurum, endişesiyle yapmaktan vazgeçtiği davranışlara önem vermez. İşte, anneleriyle, babalarıyla, esnafıyla, âmir ve memurlarıyla toplumun her kademesindeki insanlarımız bir öğretmen hassasiyetiyle yeni yetişen nesle örnek olmaya çalıştıkları gün; terör de, enflasyon da, kırgınlıklar da, fakirlikler de, gözyaşları da bitecektir. İnanınız ki, insanlarımızın kardeşlik harcı öğretmenlerimizin şefkatli elleriyle tesis edilecek, sevgi bağları, onların müşfik gönüllerinde yeşermeye başlayacaktır.
Bu anlayışı yakalayan, bu güzellikleri gören toplumlar, geleceğe daha emin adımlarla yürüyenler olacaktır. Öğrencilerimize insanları sevmeyi, kin beslememeyi, düzgün insanlarla arkadaşlık etmeyi öğreteceğiz.
Öğretmen her şey değil, her şeye açılan kapı olmalı. Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir
Öğretmen öyle yönlendirmelidir ki; 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yaşatılan hain darbe girişiminin yaşandığı bir gece bir daha yaşanmasın, bozuk düşünceleri yok etsin, genç neslimizin yanlış taraflara yönlendirilmesinin önüne geçebilsin. Zaten bu bozuk düşünceler ile mücadele etmiyorsa bu kişilere öğretmende dememizin bir mânası kalmayacaktır.
Bu düşüncelerle ebediyete intikâl etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim." dedi.
Sonrasnda Mehmet Akif ERSOY Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından Kahraman Ömer HALİSDEMİR Şehidimizin mezarından alınan toprak ve Bor Kaymakamlığı tarafından hediye edilen Bayrak,Kuran-ı Kerim´in Besni Kaymakamı Sn. Çağlayan KAYA´ya hediye edilmesi ile program devam etti.
Akabinde Mehmet Akif ERSOY Fen Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle program devam ederken,öğrencilerin 15 Temmuz ile ilgili hazırladığı Türkçe Rap şarkı büyük ilgi topladı. Adaylığı kaldırılan öğretmenlerimizin yemin töreninin akabinde Hediye çekilişi öğretmen ve öğrencilerin halay çekmesi ile program son buldu.