Saftün Hatica Gölbaşı Ortaokulumuz Projelerde Farkını Gösteriyor...
158
09:33
17.01.2024

SAFYÜN HATİCE GÖLBAŞI ORTAOKULU ROBOTİK VE KODLAMA TAKIMI SAFKOD : Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST ® LEGO® League Challenge Mersin Yerel Turnuvası

Yarışma Adı: Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST ® LEGO® League Challenge 

Yarışma Hakkında Bilgi : FIRST LEGO League Challenge, FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışırlar ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar. 

Bilim Kahramanları Derneği; özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 98 ülkede uygulanan FIRST LEGO League Challenge programını Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla 2004 yılından beri Türkiye uygulamaktadır. 

Takımlar hazırladıkları çalışmaları katıldıkları yerel turnuvalarda gönüllü jürilere sunar, robot maçlarına çıkar ve yaptıkları çalışmaları katılımcı akranları ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı elde ederler. Takımlar yerel turnuvalarda elde ettikleri başarıya göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanırlar. 

Katılımcı Kurum Bilgisi: Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu ? Robotik ve Kodlama Takımı : SAFKOD  

Okulumuz  Bilim Kahramanları Derneği ve Lego vakfı tarafından malzeme ve ücretsiz katılım desteği almıştır. Bu yıl 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Mersin-Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek yerel turnuvalara 6 öğrenci ile katılım sağlayacaktır.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştirilen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması'nın IDEATHON aşaması 2 Ocak 2024 tarihinde tamamlandı ve HACKATHON aşamasına seçilen projeler açıklandı. 

 GAP Yeşil İnovasyon Yarışması; genç zekaları, girişimcileri ve çevreye karşı duyarlı gençlerimizi, çevresel sorunlara yönelik çığır açıcı projeler geliştirmeye teşvik ederek sadece bölgesel değil, ulusal ve uluslararası düzeyde de olumlu etkiler yarattı. Bu yıl 6.sı düzenlenen yarışmaya bölgedeki öğrenci ve öğretmenler yoğun ilgi ve katılım gösterdi.  

 IDEATHON sürecinde, 9 GAP ilinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden 2.346 başvuru alındı.  Katılımcılar, çevresel sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getiren projelerini sundu. 

 HACKATHON sürecinde ise yarışmacılar projelerini daha ileriye taşıyacak ve somut prototiplere dönüştürecekler. Uzman mentorların rehberliğinde, takımların teknik becerileri ve yaratıcılıkları ön plana çıkacak. Bu süreçte, takımlara malzeme desteği sağlanacak ve projelerin raporları için bir uzman mentor desteği sunulacak. HACKATHON'un ardından başarılı projeler, Türkiye'nin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali olan TEKNOFEST'te sergilenecek. Bu, projelerindaha geniş kitlelere ulaşması ve daha fazla etki yaratması içinbir fırsat olacak. 

 GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, gençlerin bilimsel ve teknolojik yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanıyarak, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Yarışma organizasyonu, katılımcılara sadece projelerini geliştirebilecekleri bir alan sağlamakla kalmayıp, mentorluk, eğitim ve ağ oluşturma fırsatları sunarak sürdürülebilir inovasyon ve çevre bilinci konularında gelişimlerine katkıda bulunuyor. 

 Proje; GAP Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri, EGEBANT, HABITAT, VİVEKA, Mezopotamya Living Lab, Hayata Destek, Le ZEMZEM, Genç Stem Eğitim ve Araştırma Derneği gibi firma ve kuruluşlar tarafından da destekleniyor.

17-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024

Yayın Tarihi: 17.01.2024